برگرداننده: اکبر گنجی
آمریکا متحد سرکوبگرترین حکومت های خاورمیانه چون عربستان سعودی و امارات و شریک کشتار مردم یمن است. آمریکا همیشه از انقلاب ایران نفرت داشته و اگر به ایران حمله کند، از هوا و دریا ایران را موشک باران می کنند.
مصاحبه فارن پالیسی ژورنال با نوآم چامسکی
وضعیت ایران در صورت پیروزی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰. چامسکی:"پیش بینی این مسئله بسیار دشوار است. تنفر از ایران چنان در بخشی از فرهنگ معاصر آمریکا ریشه دوانده که از بین بردن آن بسیار دشوار خواهد بود. نگاهی به روزنامه امروز نیویورک تایمز بیاندازید. خبر اصلی آن در مورد خروج ترامپ از توافق هسته ای و اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران است. در تیتر خبر آمده که ترامپ معتقد است اعمال مجدد تحریم ها تولید تسلیحات ایران را قطع کرده وجلوی سرکوب و مداخله درخاورمیانه را می گیرد.آیا ترامپ چنین فکر می کند؟ شاید نه. این ادعا حقیقت دارد؟ ذره ای حقیقت ندارد. ما سرکوبگرترین حکومت های خاورمیانه را حمایت می کنیم. درقیاس با عربستان، ایران شبیه نروژ است. ما از اقدام های عربستان سعودی و امارات متحده عربی در یمن حمایت می کنیم که بدتر از هر چیز است".
چامسکی مسیحیان انجیلی آمریکا را قویترین حامیان اسرائیل خواند که در عین حال ضد یهودترین گروه در طول تاریخ هستند: "حتی هیتلر هم نگفت که تمامی یهودیان باید به فنای ابدی روند".
او در تشریح دلایل "تنفر و انزجار کینه توزانه" دولتمردان آمریکایی از ایران گفت:"در سال ۱۹۷۹ ایران به سوی استقلال گام برداشت و بدتر از آن ظالم و حاکم تحمیلی حافظ منافع آمریکا را سرنگون کردند.(دولتمردان آمریکایی) ایران را فراموش نمی کنند.در واقع بلافاصله پس از انقلاب، آمریکا شروع به حمایت از حمله ویرانگر عراق به ایران کرد".
چامسکی با اشاره به حمایت همه جانبه از حملات شیمیایی مرگبار عراق علیه ایران و مخالفان گفت:"درواقع آمریکا در روزهای پایانی جنگ با بستن خلیج فارس به روی ایران پیروزی را نصیب عراق کرد". سئوال: "پس می شود گفت که ما در جریان جنگ ایران و عراق با ایران وارد جنگ شدیم؟ "چامسکی : "ما واقعا وارد جنگ با ایران نشدیم چون [دولتمردان آمریکایی] آنقدر احمق نیستند که به ایران نیرو اعزام کنند.اگر بخواهند [که حمله کنند]، از راه دور ایران را بمباران می کنند و از خلیج [فارس] موشک پرتاب می کنند".
چامسکی دونالد ترامپ و سیاست هایش را انحراف از معیارهای سیاسی پیشین خواند و گفت که ترامپ هیچ اهمیتی به اعمال خود، مسائل ژئواستراتژیک، تخریب اقتصاد جهانی و تضعیف ناتو نمی دهد.او افزود:"ترامپ فقط به خودش اهمیت می دهد و اعمالش از روز تحلیف تاکنون نشان می دهد که یک فرد خودشیفته قدرت پرست است که می خواهد همیشه در صدر باشد. خود را در هر زمینه ای موفق می داند و به خوبی طرفداران پرشورش را کنترل می کند. او به خوبی می داند که چگونه مردم خشمگین را دنباله رو خود نگاه دارد. مثلا قرار بود که در زمان اوباما دستمزدها افزایش یابد و از زمانی که ترامپ بر سر کار آمده دستمزدهای واقعی کاهش یافته است. با این حال ترامپ توانسته طرفدارانش را همسو با خود نگاه دارد. حامیانش به او احترام می گذارند و او نیز با کارهای عجیب و غریب خود گویی که از مردم دفاع می کند.لیبرال ها آنقدر احمق هستند که به او به خاطر معدود کارهای عاقلانه اش حمله می کنند. ترامپ در میان سیاستمداران آمریکایی بهترین موضع را درمورد سلاح های هسته ای اتخاذ کرد. او می گوید که باید تنش ها را با روسیه کاهش دهیم و اقدام هایی را نیز برای غیر هسته ای شدن کره شمالی انجام داده است. همگان و از جمله دمکرات ها ترامپ را به خاطر انجام دادن این اقدام ها محکوم می کنند".
سئوال:آیا به نظر شما احتمال دارد که ترامپ از سلاح های هسته ای استفاده کند؟ "
چامسکی:"به نظر من خطر ترامپ و سلاح های هسته ای موضوع دیگری است. گر چه بسیار تردید دارم ؛ ولی اگر تحقیقات رابرت مولر به جایی برسد که پای ترامپ را وسط بکشد، همه به دردسر می افتند چون مانند دیوانه ها رفتار خواهد کرد. شاید جنگی را در آمریکا آغاز کند. شاید علیه مردم از سلاح های هسته ای استفاده کند. ممکن است هر کاری بکند. هر اقدامی که شخص وی را هدف قرار دهد بسیار خطرناک است. باز هم معتقدم که لیبرال ها در این مورد غیر عقلانی رفتار می کنند. آنها می خواهند که پای ترامپ را وسط بکشند و تهدید به استیضاحش می کنند. [ترامپ] قدرت فراوانی دارد و شاید ارتش از دستوراتش سرپیچی کند و شاید هم نکند".
چامسکی: [رئیس جمهوری ونزوئلا] نیکلاس مادورو هیچ وقت به دنبال تنوع اقتصاد ونزوئلا نبود و این بی توجهی مرگبار کار را به اینجا کشاند که ۹۵ درصد اقتصاد کشور متکی به نفت باشد و بلافاصله که قیمت نفت کاهش یافت، همه چیز فروپاشید. از سوی دیگر گرچه شخص مادورو فاسد نبود که در آمریکای لاتین بسیار نادر است ولی با فساد بی حد و حصر مدارا کرد. همه چیز تا مغز استخوان فاسد شده بود و زمانی که مادورو بر سر کار آمد فروپاشید.
چامسکی اوضاع کنونی نیکاراگوئه را شبیه ونزوئلا دانست که البته به وخامت آن نیست.رهبری ساندینیستای حاکم (نیکاراگوئه) کارهای خوبی انجام داده اند ولی بسیار اقتداگرا بوده و فساد فراوان و گسترده ای وجود دارد. بنابراین اوضاع
نیکاراگوئه نیز شروع به فروپاشی کرده است.